Web Analytics

Blogtips voor als je weinig tijd hebt

Bijgewerkt op 11 november 2020

Het is mijn doelstelling om iedere vrijdagmorgen een nieuwe blogpost te plaatsen. Als bloggen geen regelmaat is, dan lukt het niet. En een keertje overslaan wil ik eigenlijk niet (behalve als het vakantie is). Soms is het natuurlijk best moeilijk. Zoals vandaag.

Mijn wekelijkse blogje staat nu pas vrijdagmiddag online. Dat komt doordat ik gisteren de hele dag op locatie werkte en ik vanochtend een afspraak in het zuiden des lands had. En ja, dan komen je goede blogvoornemens zomaar in het gedrang.

Maar je ziet het: het is toch geluk. Veel bloggers lopen tegen het tijdsprobleem aan. En is dat het niet, dan is het wel het probleem van de inspiratie. Waarover moet ik nu weer schrijven? Brengt me meteen bij de eerste tip.

1. Brainstorm van tevoren

Dat laatste probleem is op te lossen door op regelmatige basis te brainstormen. Veel tijd hoeft dat niet te kosten. Trek er wekelijks een kwartiertje voor uit en schrijf alle ideeën op die je kunt bedenken. Hou je niet in. Als je dan eens krap in de tijd zit, pak je je lijstje met ideeën erbij en kijk je welk idee je in korte tijd uit zou kunnen werken.

2. Blog over iets actueels

Een tweede tip voor als je weinig tijd hebt: neem een voorbeeld uit de actualiteit (dat iets met jouw business te maken heeft) en geef er jouw mening over in een kort commentaar. Zo flans je in no-time een blogpost in elkaar, die ook nog een razend actueel is. Je kunt ook doen wat ik vandaag heb gedaan: omdat ik weinig tijd had, maak ik dáár gewoon een artikeltje van.

3. Kijk naar je oude content

Vorige week gaf ik je al een aantal ideeën om bestaande content te recyclen. Als je een keer weinig tijd hebt om te bloggen, is dat het perfect moment om iets met je oude content te doen.

4. Werk in het voren

Ik weet het: makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je op dit moment krap in je tijd zit. Maar onthou het dan voor een volgende keer. Werk alvast een paar blogposts uit en zet die klaar voor momenten dat je minder tijd hebt. Niet valsspelen!

Om je voorraadje blogs te behouden, moet je wel blijven werken. Het kan dan ook slim zijn om je voorraad klaar liggende artikelen niet té groot te laten worden.

5. Geef een overzichtje van eerdere blogs

Deze valt ook in de categorie ‘handig gebruikmaken van oude content’. Kijk in je statistieken wat je vijf populairste posts zijn, zet ze met een titel en een korte omschrijving in een nieuwe post en maak een link naar de oude posts aan. Eventueel kun je er nog wat commentaar aan toevoegen als er iets is veranderd. Tadaa! Je hebt zowel nieuwe content als een paar links naar belangrijke oude content.

6. Focus

Als je online gaat om je blogs te schrijven of research te doen, liggen de verleidingen constant op de loer. Even Facebook checken. Even twitteren dat je geen inspiratie hebt. E-mails afwerken. Alles om maar uit te stellen wat je eigenlijk moet doen: die blogpost schrijven.

Probeer je een halfuur te focussen en schrijf aan één stuk door, zonder pauzes. Vaak heb je dan al zoveel materiaal dat je je artikel gemakkelijk af kunt maken. Tip: schrijf je blog als eerste in de ochtend en check daarna pas je mail en je sociale media.

7. Kort is prima

Vaak denk je: mijn onderwerp moet wel een beetje diepgravend zijn. Dat hoeft niet altijd. Juist de afwisseling maakt je blog interessant. Wees niet bang om eens een stukje te schrijven dat maar 200 woorden telt. Of minder. Een YouTube-video plaatsen en alleen een grappige titel toevoegen kan ook al prima als een blog functioneren. Zolang die regelmaat er maar in blijft!

Wat doe jij als je weinig tijd hebt op te bloggen?

Foto: The Shopping Sherpa (Flickr).

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties