9 krachtige en direct toepasbare on-page SEO-technieken

Laatste update: 19 mei 2017 Gepubliceerd op: 19 mei 2017

Ik hoef je niet te vertellen dat er de afgelopen jaren veel veranderd is aan SEO (zoekmachineoptimalisatie). Lukraak zoekwoorden waarop je wilt scoren in je content verwerken heeft geen zin meer. Binnen het werkveld van SEO heeft on-page SEO te maken met de zaken die je op je eigen site aan kunt passen om betere resultaten in de zoekmachines te behalen. In deze blogpost laat ik je negen direct toepasbare SEO-technieken zien die je ook voor jouw website toe kunt passen.

9 krachtige en direct toepasbare on-page SEO-technieken

1. Gebruik korte url’s

Korte url’s hebben een klein voordeel ten opzichte van url’s met een lange structuur. Daarom adviseren SEO-specialisten om je internetadressen zo kort mogelijk te houden in plaats van categorieën en lange omschrijvingen te gebruiken.

2. Gebruik je zoekwoord in de url

Hoewel korte url’s als doyoucopy.nl/tekstschrijver dus perfect zijn, moet je wel je belangrijkste zoekwoord in je url verwerken. Een zoekwoord dat ook terugkomt op de tekst van je pagina en in de kop van je artikel.

3. Gebruik LSI-zoekwoorden

Pardon? LSI-zoekwoorden? LSI staat voor ‘Latent Semantic Indexing Keywords’. Dit zijn zoekwoorden die samenhangen met het zoekwoord waar je op wilt ranken. Deze verwante zoekwoorden zie je vaak onder aan de zoekresultatenpagina in Google staan. Door deze in je copy te verwerken, help je Google beter te begrijpen waar je tekst over gaat.

Voorbeeld: zoek ik in Google op copywriter, dan vind ik onder aan de pagina deze gerelateerde zoekwoorden:

LEES OOK:  'Aanbevolen fragmenten': de strijd om plek 0 in Google

LSI-zoekwoorden SEO-copywriter

4. Publiceer lange artikelen

Langere artikelen ranken beter dan korte artikelen. De ideale lengte is volgens SEO-goeroe Brian Dean 1.890 woorden. (Een voorbeeld uit mijn eigen praktijk: mijn best bekeken artikel in dit copyblog heeft 2.619 woorden.)

Vergeet dus de verhalen over 300 woorden per pagina die optimaal zouden zijn. Uitgebreide artikelen zijn dé norm als je wilt scoren in de zoekmachines.

Waarom doet langere content het beter? Precies, er zitten meer LSI-zoekwoorden in. Maar meer content betekent vaak ook meer antwoorden op de zoekvraag van de gebruiker.