Web Analytics

8 maandelijkse abonnementen (zakelijk en privé) waar ik niet zonder kan

Ik had het een tijdje terug met je over de abonnementen die je best op kunt zeggen, omdat er goedkopere of zelfs gratis alternatieven voor zijn. Maar er zijn ook abonnementen waar ik niet zonder kan, zowel zakelijk als privé. Hier zijn er 8.

1. De software van Mangools voor SEO

KWFinder van Mangools (bron: mangools.com)

Ik heb alweer jaren het SEO-abonnement van Mangools. KWFinder, LinkMiner, SERPWatcher, SiteProfiler en SERPChecker maken stuk voor stuk deel uit van dit pakket. Ik gebruik voornamelijk de eerste 3 tools.

KWFinder om ideeën op te doen voor artikelen en er de juiste zoekwoorden met lage concurrentie bij te zoeken. LinkMiner om de backlinks naar mijn websites te controleren en om te zien welke backlinks concurrenten zoals hebben. SERPWatcher om stijgingen of dalingen in de zoekmachines voor mijn belangrijkste websiteprojecten bij te houden.

Met wat goede wil kun je deze functies met een combinatie van bronnen ook wel gratis uitvoeren, maar Mangools is niet te duur en heel gebruiksvriendelijk. Ik stel me dan ook gerust met de gedachte dat ik met dit abonnement veel goedkoper uit ben dan dat van SEMrush, Majestic of Ahrefs.

2. De boekhoudsoftware van Acumulus

Je kunt besparen op boekhoudsoftware en een boekhouder door alles bij te gaan houden in een spreadsheet en zelf je aangifte(n) te doen. Ik heb gekozen voor een combinatie van zelf doen met behulp van een handig softwarepakket, waarbij mijn boekhouder de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting op zich neemt. De kwartaalaangiften van de omzetbelasting verzorg ik zelf (met die software is dat echt een fluitje van een cent).

Kortom: deze kleine investering kan ik iedere zzp’er/freelancer/ondernemer aanraden. Je houdt meer tijd over om je te richten op datgene waar je goed in bent.

3. Wave.video

Dit is echt zo’n stuk software dat je niet per se nodig hebt, maar dat het leven als copywriter/contentspecialist wel een stuk makkelijker kan maken. Met Wave.video maak je in een handomdraai video’s van bijvoorbeeld blogartikelen. Of promovideo’s voor je online diensten. En instructievideo’s voor online cursussen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook weleens weken niet gebruik en dan is het wel een beetje zonde van die maandelijkse kosten van ongeveer € 30. Maar het volgende moment maak ik weer een stuk of 5 video’s in recordtempo en dan ben ik er toch weer blij mee.

Binnenkort schrijf ik wel een uitgebreide review van deze software die voor meer contentspecialisten en copywriters heel interessant kan zijn.

Videoprojecten die ik met Wave.video heb gemaakt (bron: wave.video)

4. Netflix

Ik ben nogal kritisch op maandelijkse abonnementen vanwege de ongemerkt oplopende kosten. Daarom ben ik zeker geen abonnee van alle streamingdiensten waar je je allemaal op kunt abonneren. Maar Netflix is nog steeds mijn guilty pleasure.

Er is altijd nog wel een goede serie die we nog niet gekeken hebben (we lopen meestal een poosje achter op de trends) en dan zijn er ook nog de kinderen die graag iets ‘on demand’ aanzetten.

Of het de € 12 per maand waard blijft valt te bezien, maar voorlopig kan ik nog niet zonder mijn Netflix-abonnement.

5. Huddle en Plug & Pay

Huddle is software van IMU om een online community mee te bouwen. Hier kun je bijvoorbeeld ook je online cursus in onderbrengen. Eerst werkte ik met WordPress in combinatie met LearnDash, wat veel voordeliger is.

Het nadeel daarvan is dat het vaak te ingewikkeld is voor wat je ervan gebruikt en dat het onderhoudsgevoelig is (je moet doorlopend updates doorvoeren). Ook werd het met alle plugins een beetje een rommeltje in WordPress.

Daarom heb ik vorig jaar gekozen voor de oplossing van Huddle om mijn online cursussen in onder te brengen. Meteen heb ik ook maar afstand genomen van WooCommerce voor de betalingsmodule. Ik gebruik daarvoor nu Plug & Pay, van hetzelfde bedrijf achter Huddle. Plug & Pay biedt een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke betalingspagina die goed converteert.

Ja, het zijn weer 2 maandelijkse abonnementen. Maar het zijn wel abonnementen die geld opleveren, als je ze op de goede manier inzet. In dit geval vond ik het het geld waard om over te stappen van gratis (of bijna gratis) oplossingen naar deze betaalde oplossingen.

6. Medium

Niet iedereen zal dit platform kennen, omdat het vooral op een Amerikaans publiek is gericht. Medium is een online publicatieplatform waar iedereen artikelen op kan plaatsen. Dagelijkse stuurt Medium een e-mail met een overzicht van nieuwe publicaties in jouw interessegebied.

Sommige blogartikelen kun je gratis lezen, maar veel content zich ook achter de ‘betaalmuur’. Ik betaal maandelijks 5 dollar om deze artikelen te kunnen lezen en zo inspiratie op te doen voor mijn eigen blogartikelen en voor mijn online cursussen.

Ook een aantal van mijn eigen blogartikelen staat op Medium (bron: medium.com)

Medium biedt ook de mogelijkheid voor creators om geld te verdienen aan hun content. Wat je eraan verdient, is afhankelijk van het aantal lezers. Puur uit interesse ben ik hiermee gestart, waarbij ik in eerste instantie een aantal artikelen van mijn blog heb vertaald in het Engels om zo een nieuw publiek te bereiken.

Financieel heeft dit nog weinig opgeleverd, maar ik heb wel een paar honderd volgers weten te verzamelen op dit platform. Kortom, ik haal er nog niet uit wat je eruit zou kunnen halen (je kunt bijvoorbeeld ook affiliatelinks in je content verwerken en zo commissie op producten of diensten verdienen), maar ik vind het toch de 60 dollar per jaar waard.

7. Bibliotheek

Als je ziet wat je ervoor krijgt zijn de kosten van € 52,50 op jaarbasis echt peanuts. Dat is de prijs van amper 2 boeken, dan heb je je abonnement er al uit.

Als ik een boek wil lezen, kijk ik eerst altijd of de plaatselijke bieb het heeft. Dat is vaak het geval, ook bij nieuwe boeken. Als het boek er lokaal niet ligt, kan ik het kosteloos laten overkomen uit een van de andere samenwerkende bibliotheken.

Zo heb ik al veel boeken over persoonlijke ontwikkeling, geld verdienen en online business gelezen en mijn kennis verrijkt. Daarnaast is de bibliotheek ideaal als je kinderen hebt die je kennis wilt laten maken met boeken (en dat wil je).

Dit abonnement op de bibliotheek zou een van de laatste abonnementen zijn die ik opzeg. Ook al omdat ik het belangrijk vind dat er in elke plaats van enige omvang een bibliotheek is. Het abonnement voor kinderen tot 18 jaar is trouwens gratis (maar daar kun je geen boeken voor volwassenen mee lenen, voor het geval je dacht slim te zijn).

8. Webhosting

Verreweg de meeste kosten per maand geef ik uit aan webhosting. Dat krijg je, als je 2 zeer grote websites runt die honderdduizenden bezoekers per maand trekken. En als je daarnaast ook nog eens een twintigtal andere websites beheert.

Ik begon jaren geleden bij een voordelige hostingpartij, maar als je sites groter worden merk je dat goedkoop duurkoop wordt. Daarom zit ik nu bij een professionele en kwalitatieve webhost met al mijn sites. Het nadeel is dat de maandelijkse kosten flink oplopen.

Enige tijd geleden heb ik mede om deze reden een aantal websites van de hand gedaan. Een aantal andere verhuis ik misschien wel naar een goedkopere partij. Maar zonder webhosting zou ik sowieso niet kunnen. Want dan zou ik deze site waarop je dit artikel nu leest niet meer in de lucht kunnen houden. En zou ik afstand moeten doen van mijn grootste ‘hobbyproject’, mijn website over Italië.

Buiten webhosting kan ik dus ook niet, hoewel het waarschijnlijk wel een stuk goedkoper zou kunnen.

Welke (zakelijke) abonnementen kun jij niet missen?

Dat waren 8 abonnementen waar ik maar moeilijk zonder kan. Er zijn natuurlijk nog veel meer (zakelijke) abonnementen waar je geld aan uit kunt geven. Dit lijstje is puur persoonlijk.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan abonnementen op tijdschriften, maaltijdboxen en aan andere software waarvoor je maandelijks betaalt. Uiteraard zijn ook heel veel abonnementen waar je goed zonder kunt, zoals die van de bekende loterijen.

Wat zijn jouw tips voor alternatieven voor deze of andere abonnementen? Laat hieronder een reactie achter!

Fotobo boven: Pixabay.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties