10 vragen die je niet aan een copywriter moet stellen

10 vragen die je niet aan een copywriter moet stellen

Bijgewerkt op 25 maart 2019

Vandaag een beetje een ironisch bedoelde post. Want natuurlijk beantwoorden we je vragen maar al te graag, ook als het een van de onderstaande is. Let niet op de glazige blik in onze ogen. Als we een goede dag hebben. Anders is het een moordlustige blik. Je bent gewaarschuwd!

Je kunt dit artikel ook als video bekijken:

1. Ik heb wat dingetjes in je tekst veranderd, dus ik stuur het nu naar je terug om het weer leesbaar te maken. Oké?

O ja. Je kon je niet beheersen om te gaan prutsen met die perfecte tekst die ik je stuurde en nu kan ik alles gaan opknappen, nietwaar?

2. Dat leest toch niemand?

Inderdaad. Deze copy is gewoon vulling. Laten we alles schrappen, dan is jouw klant lekker snel overtuigd zaken met je te doen.

3. Leuk. Maar kan het ook zakelijker?

Zakelijker? Je bedoelt saaier? Omdat jouw klanten saaie mensen zijn die alleen maar op kantoor zitten en verder geen leven hebben?

4. Kunnen die laatste drie alinea’s eraf?

Natuurlijk. Dat was ook meer onzin die ik gebruikte om de pagina te vullen.

5. Die tekst hadden we zelf ook wel kunnen schrijven.

Waarom heb je dat dan niet gedaan?

6. Kun je er echt een flitsende tekst van maken?

Flitsend als in vuurwerk dat je ‘ohhhh’ en ‘ahhhh’ doet zeggen? Flitsend als in taal die hipsters onderling bezigen? Of flitsend als in een taal waarvan je denkt dat jonge mensen die gebruiken en waar je eigenlijk geen kaas van hebt gegeten? Hoe dan ook, het antwoord is bijna zeker ‘nee’.

7. Deze klus ligt al twee weken op mijn bureau, dus kun je het snel oppakken?

Er was dus genoeg tijd om goede copy te maken, maar dat was veertien dagen geleden. Nu is er amper genoeg tijd om na te denken voordat je begint te bellen of het al klaar is. En om de een of andere reden is dat nu mijn probleem.

8. Kun je meer informatie toevoegen en de tekst korter maken?

Zeker. In de tussentijd verwerp ik ook de stelling van Pythagoras, lanceer ik die raket in mijn achtertuin en laat ik mijn huisdinosaurus even uit in het park.

9. Aardige tekst, maar wist je dat er wel veel spelfouten in zitten?

En dat laat je me weten in een e-mail doorspekt van de tangconstructies en grammaticale missers?

10. Alle informatie kun je halen uit de e-mails hieronder.

Joepie! Dus voordat ik begin verwacht je dat ik me door een massa haastig getypte berichten met megagrote bijlagen worstel? Om te ontcijferen wat ik precies moet gaan schrijven? En hoe snel wilde je het ook alweer?

Foto: GoodFreePhotos.com. Geïnspireerd door een artikel op business2community.com.

Lees ook nog even dit:

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties