Web Analytics

10 levenslessen die je van The Shawshank Redemption kunt leren

Hij staat al jaren fier op nummer 1 in de IMDb Top 250 en geldt daarmee officieus als de beste film aller tijden. Ik heb het natuurlijk over The Shawshank Redemption uit 1994.

De film is gebaseerd op een verhaal van meesterverteller Stephen King en is geregisseerd door Frank Darabont. De hoofdrollen worden gespeeld door Tim Robbins (Andy), Morgan Freeman (Red) en Bob Gunton (de gevangenisdirecteur).

Hieronder heb ik 10 belangrijke levens- en ondernemerslessen voor je die je van The Shawshank Redemption kunt leren en die het tegelijkertijd zo’n onvergetelijke film maken.

Spoiler alert: niet verder lezen als je dezer film om de een of andere vage reden nog nooit hebt gezien. Stop in plaats daarvan NU met lezen en ga direct naar Netflix om 'm zonder hinderlijke reclames te bekijken.
The Shawshank Redemption op nummer 1 in de IMDb Top 250 beste film (bron: imdb.com)

1. Het leven is niet altijd eerlijk. Een onschuldige man wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

2. Waar een wil is, is een weg. Andy graaft zich een weg naar buiten met een piepklein steenhamertje.

3. Volharding en doorzettingsvermogen. Het kostte Andy bijna 20 jaar om te ontsnappen. Door 6 jaar lang één brief per week te schrijven, kreeg hij uiteindelijk zijn financiering voor de gevangenisbibliotheek.

4. Moreel verheven zijn. Andy klaagde nooit over de verschrikkingen die hij moest ondergaan en daarmee toonde hij de buitengewone kracht van zijn karakter.

5. Vaak zijn de eenvoudigste oplossingen de beste. Doordat hij het gat in de muur bedekte met posters van Rita Hayworth en later Racquel Welch voorkwam hij dat zijn ontsnapping voortijdig kon worden ontdekt.

6. Soms moet je buiten de kaders denken om een ​​probleem op te lossen. Andy creëerde vanuit de gevangenis de fictieve persoon Randall Stephens, die na zijn ontsnapping meer dan 370.000 dollar van de bankrekening van directeur Samuel Norton kon opnemen.

7. Door anderen te helpen, help je jezelf. Andy hielp tijdens zijn gevangenschap medegevangenen, bewakers en de directeur zonder direct iets terug te verlangen. In ruil daarvoor kreeg hij vriendschap, bescherming, vertrouwen en respect.

8. Met respect verdien je respect. Tijdens hun kennismaking toont Andy zijn respect voor Red door hem consequent ‘meneer’ te noemen, wat hem een gunstige eerste indruk opleverde.

9. Je krijgt wat je toekomt. De hoofdbewaker en de gevangenisdirecteur krijgen uiteindelijk het karma dat hen toekomt.

10. Levenslange vriendschappen. Er gaat niets boven een echte vriend die er in goede en slechte tijden voor je is.

The Shawshank Redemption op Netflix (bron: Netflix)

Je ziet het. Stuk voor stuk zijn dit belangrijke levenslessen, waar eigenlijk iedereen zich mee kan identificeren.

De plot van The Shawshank Redemption verweeft ze schijnbaar moeiteloos in een prachtig verhaal over hoop. De iconische cinematografie en de uitstekende acteurs doen de rest.

Volkomen terecht dat de film 7 Oscars won en inmiddels stevig op positie nummer 1 staat. Maar de échte erkenning liet wel even op zich wachten. In de bioscoop was de film namelijk geen succes.

Wat was voor jou het mooiste moment uit The Shawshank Redemption?

Geïnspireerd door een artikel op Quora, bronnen: IMDb, entertainment.ie.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties